divendres, 15 de novembre de 2013

Setmana de la ciència (I)

Ja hi tornem a ser! Aquest any ja és la divuitena setmana de la ciència i volem tornar a aportar el nostre granet de sorra des de la mediateca amb entrades diàriess durant tota la setmana.

Com que aquest any la setmana de la ciència entre altres coses parla de l'aigua us vull proposar  un enigma sobre aquesta i un experiment.
Els clips d'oficina, suren? 
Si suren, perquè molts baixen al fons del got?
Si no suren, perquè n'hi ha alguns que s'aguanten a la superfície?Podeu enviar les respostes als comentaris del bloc o per correu electrònic fins dijous de la setmana que ve.
També podeu venir a provar de fer-ho a la mediateca.
Bona setmana de la ciència a tothom!

2 comentaris:

 1. És per la tensió superficial, les molècules d'aigua van en diferents direccions i al xocar amb el clip permet que el clip floti en canvi quan es trenca la tensió superficial, les molècules d'aigua no son el suficientment fortes per mantenir el clip flotant, el clip que no flota s'ha hagut de introduir per la part davantera aguantant la part de darrera fent que només una petita part del clip pugi flota, però aquesta petita part no pot mantenir tot el clip flotant i per tant s'enfonsa

  ResponElimina
 2. Experiment posar un clip dins un vas:

  CONCLUSIÓ 1

  Quan poso el clip dins el vas , aquest va cap al fons del vas.

  El clip no sura perque no pesa i és molt petit .

  CONCLUSIÓ 2

  Quan poso el clip molt a poc a poc , el clip de metall sura a la part superior del vas.

  Això es degut perque l'aigua a la seva part superior crea una pelicula elastica que fa que el clip no s'enfonsi. La capa es diu "coeficient de tensió superficial"
  (Laia Claveguera)

  ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari!