dimarts, 21 de novembre de 2017

Solucions als enigmes científics

Després d'una setmana per raonar les possibles explicacions us deixo aquí les solucions als enigmes científics de la Setmana de la Ciència. Bona recerca!

Disc volador:
Es tracta de dos dics que contenen un imant en el seu interior. Si queden encarats els mateixos pols (nord-nord o sud-sud) es repel·leixen i no s'arriben a tocar. És per això que fa l'efecte que vola. Per contra si giréssim un dels discs com que serien pols oposats quedarien enganxats.


Disc de Newton:
Com que el color blanc es forma per la barreja de tots els colors. Quan el disc està quiet els colors es perceben per separat, quan el disc gira ràpidament els colors se superposen i el resultat és la percepció d'un disc blanc.

Doble con que puja:

Tots els objectes tenen un centre de gravetat on està concentrat el seu pes. Un cos es posa en moviment quan el seu centre de gravetat baixa. En el cas del doble con la separació dels rails afavoreix la baixada del centre de gravetat a mesura que puja la rampa. És a dir, rodant pels carrils es recolza sobre punts cada vegada més propers al seu vèrtex i per tant la distància del centre de gravetat respecte del pla horitzontal disminueix a mesura que el con puja.


Cap comentari:

Publica un comentari

Gràcies per deixar el teu comentari!